St Caecilia eert 365 jaar lidmaatschap

LIESHOUT – Het eerste slagwerkconcert in bijna twee jaar tijd, een goed gevulde zaal en een flinke rij jubilarissen: het plaatje was compleet, afgelopen zondagmiddag in het Dorpshuis. Harmonie St Caecilia is haar muziekseizoen begonnen met een fijne en gezellige middag.

Op het programma stond natuurlijk veel slagwerkmuziek, maar ook de huldiging van jubilerende leden. Geen zuinig lijstje dit jaar, bij elkaar waren de twaalf jubilarissen goed voor 365 jaar lidmaatschap!

Twaalf jubilarissen

Het is de ziel van een vereniging. De mensen die St Caecilia, St Caecilia maken. Musicerend of ondersteunend. Twaalf stuks dus, met Hannie Jacobs als stralend middenpunt, ze is maar liefst vijftig jaar lid van de club. Samen met medejubilaris en steunend lid Ine Vereijken de eerste vrouwelijke leden van de vereniging. Erelid en fluitiste Hannie heeft niet stil gezeten in die halve eeuw. De lijst is verre van compleet, maar ze verzorgt de straatuniformen, is gastvrouw voor de wijnactie, was jarenlang bestuurslid en zette de jeugdopleiding mee op.

Naast Hannie en Ine, (50 jaar lid), werden ook Marlies van Loen (40 jaar lid) en Helga Bekema, Jelle van de Werf, Chris Kals, Diny van Meijel, Frans van de Laar, Ciska Jansen, Piet van Neerven, Marjolein van Bokhoven en René van de Kam (25 jaar lid) gehuldigd. De aanwezige jubilarissen ontvingen niet alleen een serenade van de club, maar ook een goede fles wijn, een bos bloemen, een oorkonde en een speldje van de bond. 

Er klinkt weer slagwerk!

Natuurlijk was er ook muziek! De Slagwerkgroep en de jeugdslagwerkgroep mochten laten zien dat de muziek nog steeds door de aderen stroomt, ook na een lange corona-stop. Tijdens de naborrel klonk ook het seniorenorkest als vanouds. Overigens laten ook de andere orkesten van de Lieshoutse en Mariahoutse muziekvereniging snel van zich horen. De jeugd verzorgt 18 december de Sounds of Christmas in de kerk en het harmonieorkest neemt zeven november deel aan het jumbo muziekfestival in Erp. Zes november speelt daar ook de Slagwerkgroep.