De wijnactie is er weer!

LIESHOUT/MARIAHOUT – Leden van Harmonie St Caecilia trekken zaterdag 19 november weer langs de deuren voor de jaarlijkse wijnactie. In Lieshout en Mariahout wordt huis aan huis een witte en een rode wijn aangeboden. De opbrengst van de actie komt geheel ten goede aan de verenigingskas.

 Ieder jaar kiest een panel van harmonieleden zorgvuldig een rode en een witte wijn. In die testgroep een doorsnee van de Laarbeekse bevolking om een wijn te kiezen die een grote groep aanspreekt. De witte wijn van dit jaar is nieuw en zeker het proberen waard. De rode wijn van vorig jaar is zo goed ontvangen dat deze ook dit jaar weer verkocht wordt.

 De wijnactie loopt in Lieshout al vanaf 1999 en is inmiddels een vast gegeven in de weken voor de feestdagen. Veel mensen kopen het voor het kerstdiner, of als cadeau om te geven met kerst. Ook harmonie O&U uit Beek en Donk en harmonie De Goede Hoop uit Aarle-Rixtel hebben het concept overgenomen. De wijn kost zes euro per fles, een doos met zes flessen kost vijfendertig euro.

De witte wijn is een Les Gres Chardonnay, dit is een wijn uit het gebied Coteaux du Languedoc in het uiterste zuiden van Frankrijk. De druiven voor de Les Grès wijnen worden ’s nachts geplukt om de frisheid te bewaren zodat ze dus zo koel mogelijk de wijnkelder inkomen. Duidelijk herkenbaar zijn de tonen van brioche en amandelen. Tropisch rijp fruit geeft veel dikte in aanzet en met zijn milde zuren is de afdronk rond en zacht.

De rode wijn is een Cabernet-Merlot, een volle elegant drinkende wijn uit het zuidfranse achterland van Cruzy. Cabernet Sauvignon geeft structuur terwijl de Merlotdruif zorgt voor rondeur en zachtheid. Hij is fruitig en kruidig, sappig met wat stevigheid, kortom een toegankelijke wijn. Deze keuze beveelt het panel van harte bij u aan. U zult er zeker van genieten en bovendien steunt u met de aankoop een enthousiaste muziekvereniging. Tot zaterdag 19 november.