Drie zilveren jubilarissen bij Harmonie St Caecilia

LIESHOUT – Harmonie St Caecilia huldigde zondag haar drie zilveren jubilarissen. ‘Echte Girlpower’, in de woorden van president Rien van Kesteren, drie dames die elk 25 jaar lid zijn van de Lieshoutse en Mariahoutse muziekvereniging. De huldiging vond plaats tussen vrolijke mars en swingend slagwerk tijdens het jaarlijkse nieuwjaarsconcert van St Caecilia.

Hanneke Kersten, Eefje Ruwers en Henriette van de Laar werden 25 jaar geleden lid van St Caecilia. Hanneke begon haar carrière op hoorn met oud dirigent Jan Heesakkers als docent. Inmiddels speelt ze eerste hoorn in het harmonieorkest en is ze actief als bestuurslid van de muziekvereniging.

Bij fluitiste Eefje Ruwers zat het muzikantschap in het bloed. Met haar beide ouders in het harmonieorkest kon ze niet achter blijven. Op fluit en piccolo is ze al jaren niet meer te missen binnen het orkest en ook visueel liet ze haar sporen achter als verantwoordelijke voor het concerttenue.

Henriette van de Laar heeft het op muzikaal vlak nooit verder geschopt dan blokfluit, toch is ze al jaren onmisbaar binnen St Caecilia. Met een oud bestuurslid Gerard van de Laar als vader kwam ze al vroeg in contact met de vereniging. Later is ze als bestuurssecretaresse en als commissaris een belangrijke rol binnen St Caecilia gaan spelen.

Naast de te huldigende jubilerende leden was er ook aandacht voor Monique van Vlerken, ze is als opvolger van Henriette inmiddels 12,5 jaar actief als bestuurssecretaris. Ook de twee gouden bruidsparen Toon en Joke Relou en Tonny en Francien Otten, allen leden van het seniorenorkest, werden in het zonnetje gezet.