Opleidingsorkesten blazen de zomer in

LIESHOUT – De opleidingsorkesten van Harmonie St Caecilia luiden woensdagavond 12 juli de zomervakantie in. Midden in het dorp, onder de kiosk op de Heuvel in Lieshout brengen de jongste muzikanten van de harmonie een zomers concert. 

Goed weer is besteld en met de zomervakantie en het harmoniekamp in zicht kan het niet anders dan een feestelijk concert worden.

Alle muzikanten in opleiding

Alle jeugdleden uit Lieshout en Mariahout zijn van de partij. Van de jongste muzikanten bij de blokfluitgroep en de minislagwerkers, via het Leerlingorkest en de Leerlingslagwerkgroep naar de wat verder gevorderden bij het Opleidingsorkest en de Junior Drum Performance. De orkesten staan onder leiding van Jesse van Lankveld, Frank Reloe en Ronald Essinger.

Tussen de optredens van orkesten door wordt stil gestaan bij de leerlingen die dit seizoen een muziekdiploma hebben gehaald. Het concert start 12 juli om 19:00 uur bij de kiosk. We gaan er niet van uit, maar als het toch slecht weer dreigt te worden wijken we uit naar de kleine zaal van Het Dorpshuis.

Opmaat voor de grote orkesten

Terwijl de jeugd na 12 juli al vakantie viert mogen de slagwerkgroep en het harmonieorkest van Harmonie St Caecilia nog even door. Zij verzorgen hun eigen afsluitingsconcert op maandagavond 17 juli in het Openluchttheater Mariahout. Ook dat belooft een bijzonder concert vol premières te worden.

Beide concerten zijn gratis. Kom luisteren, allereerst 12 juli om 19:00 uur op de Heuvel in Lieshout.