Slagwerkers St Caecilia winnen Nederlands Kampioenschap

HEEL – Slagwerkers Pascal Ahout en Niek Gilsing hebben het Nederlands Kampioenschap slagwerk gewonnen. Het duo van Harmonie St Caecilia kwam op het NK Solisten en klein Ensembles uit in de 1e divisie, categorie Multipercussie-duo en greep met 92 punten de titel.

Het was een lange weg om uiteindelijk op het Nederlands Kampioenschap te komen. De slagwerkers kwamen eerst als dagwinnaars op het solistenconcours uit de bus (92 punten), daarna lukte dat ook op het Brabants Kampioenschap (94 punten). Logische volgende stap was het NK in Heel en ook daar ging de winst naar de Caecilianen.Het muziekstuk waarmee het  tweetal ten strijde trok is het stuk Esthetique van Leon Camp.

Natuurlijk mag een huldiging voor de kersverse Nederlands kampioenen niet ontbreken en daarom wordt het tweetal komende maandag, 1 juli in het zonnetje gezet. Dat gebeurt tijdens het afsluitingsconcert van Harmonie St Caecilia in het Openluchttheater Mariahout. Daar zullen Ahout en Gilsing ook in actie komen met het werk Octopussy. De solisten bespelen dan een speciaal gemaakte slagwerkopstelling die letterlijk het slagwerk op z’n kop zet.