Slagwerkgroep naar het NK

Slagwerkgroep Harmonie St Caecilia doet een gooi naar de titel Nederlands Kampioen op het Open Nederlandse Kampioenschap. Het NK wordt 15 april gehouden in Theater Hanzehof in Zutphen.

Het concept van het ONSK is wat anders dan de reguliere wedstrijden, zoals het bondsconcours. De deelnemende slagwerkgroepen schrijven zichzelf in voor deze competitie en delen zichzelf daarbij in een één van de zeven categorieën

Voor iedere categorie wordt, speciaal voor het ONSK, een compositie geschreven op het niveau van de betreffende categorie. Dit betekent dat alle deelnemers uit een categorie dezelfde compositie ten gehore zullen brengen. Onze slagwerkgroep komt uit in de Middenklasse Gestemd, daarvoor is door Etienne Houben het nummer First Contact? geschreven.

Om het zo eerlijk mogelijk te houden krijgen deelnemers, naast dezelfde compositie, ook dezelfde instrumenten tot hun beschikking. Een groot deel van het instrumentarium wordt namelijk geleverd door de organisatie van het ONSK. Dit gaat voornamelijk over het ‘grote’ instrumentarium, zoals basdrums en alle melodische instrumenten; marimba’s, xylofoons, vibrafoons, pauken, buisklokken, klokkenspel, etc.

De indeling van het programma kent ook een bijzondere vorm. Bij aanvang van iedere categorie vindt er een loting plaats waarin bepaald wordt in welke volgorde de slagwerkgroepen zullen optreden. Dit betekent dat het voor niemand vooraf bekend is welke slagwerkgroep moet openen, welke als tweede aan de beurt is, et cetera. Het nadeel hiervan is dat we dus geen exacte tijd kunnen geven waarop onze slagwerkgroep zal optreden. Volgens de tijdsplanning zullen de optredens van de categorie ‘Middenklasse Gestemd’ plaatsvinden tussen 15:30 en 18:30.

Tot slot de jurering. De jury neemt plaats achter een gordijn en zal dus blind alle deelnemers beoordelen. Dit in combinatie met het feit dat de slagwerkgroepen binnen iedere categorie dezelfde compositie laten horen én hetzelfde instrumentarium tot hun beschikking krijgen, zorgt voor een zo eerlijk mogelijke jurering.

Voor de agenda:

Datum | Zaterdag 15 april, 2023

Locatie | Theater Hanzehof, Zutphen

Entree | €10,00

Tijd | Onze slagwerkgroep zal tussen 15:30 en 18:30 in actie komen, de prijsuitreiking is om 21:30 uur. Meer informatie vind je op www.onsk.nl