Slagwerkgroep St Caecilia trots op nieuwe marimba

LIESHOUT – De Slagwerkgroep van Harmonie St Caecilia gaat vol trots aan de slag met haar nieuwe marimba. De aanschaf van het instrument werd mogelijk gemaakt door de stichting Vrienden van Caecilia en het geluid zal voor het eerst te horen zijn tijdens het Rhythms of Christmas kerstconcert op 17 december.

De ontwikkelingen binnen de slagwerkwereld volgen zich in razend tempo op. Het gestemd slagwerk is niet meer weg te denken en dat proces is duidelijk te zien in het instrumentarium van de slagwerkgroep. Zo kwam er in het verleden al een 5-octaafs basmarimba van Adams en daar is nu een kleinere 4,3-octaafs marimba aan toegevoegd.

Slagwerker Ruud Huijbers is één van de gelukkigen die het instrument gaat bespelen: “De trend binnen de slagwerkwereld is aan het verschuiven, van traditionele marsen naar toegankelijk en publieksgericht amusement. Slagwerkers worden steeds vaker verwacht muzikale alleskunners te zijn. De muziekstukken schrijven steeds vaker meerdere marimba’s voor en steeds meer slagwerkers binnen de vereniging kunnen en willen de marimba ook bespelen.”

De stichting Vrienden van Harmonie St Caecilia heeft een flinke duit in het zakje gedaan om de marimba toe te voegen aan het inventaris, waar de harmonie ze zeer dankbaar voor is. Het geluid van deze nieuwe marimba is al snel te beluisteren. Het kerstconcert Rhythms of Christmas op zaterdag 17 december, om 19.30 uur in de Servaaskerk bijvoorbeeld. Alle slagwerkorkesten, inclusief alle leerlingen komen dan in actie. Ook zondag 8 januari, om 12.30 tijdens het Nieuwjaarsconcert in het Dorpshuis is de nieuwe marimba te bewonderen. Toegang tot beide concerten is gratis.

diakerstconcert