St Caecilia sluit seizoen met klapper in het Openluchttheater af

MARIAHOUT – Nog nooit was er zo veel nieuws te zien en te horen op de seizoensafsluiting van Harmonie St Caecilia. De Slagwerkgroep en het Harmonieorkest van de Lieshoutse en Mariahoutse harmonie luiden maandagavond 17 juli de zomer in met een klapper van een concert in het Openluchttheater Mariahout. 

Het concert barst van de nieuwtjes en premières. Mis het dus niet, het concert start om 20:00 uur in het Openluchttheater, entree is gratis.

Johan Smeulders

Zo treedt het harmonieorkest voor het eerst op met Johan Smeulders op de bok. De jonge, talentvolle en energieke Smeulders is begin mei begonnen als dirigent van het harmonieorkest en hij heeft meteen een flinke klus om te klaren. Hij mag St Caecilia klaarstomen voor haar concoursdeelname, later dit jaar.

Tijdens het concert onder de Mariahoutse bomen van het openluchttheater zal het orkest voor eerst het stuk Jungla van Ferrer Ferran ten gehore brengen. De opzwepende muzikale jungletocht is één van de concourswerken en past perfect op een warme zomeravond in het kleine stukje jungle van het OLTM, midden in Mariahout.

Theaterconcert 

Ook de Slagwerkgroep heeft de nodige primeurs op het programma staan. Het orkest bereidt zich voor op haar theaterprogramma van eind oktober. De productie in samenwerking met Theaterkoor Nutz uit Mierlo wordt een muzikale reis rond de wereld. 17 juli geven de slagwerkers al een klein voorproefje door een aantal stukken uit haar theaterprogramma te spelen.

Kaartjes

Het concert is gratis, maar er zijn maandagavond wel kaartjes te koop voor andere evenementen. Zo worden er kaartjes verkocht voor het Slagwerk Theaterconcert van 28 en 29 oktober en voor de Oktoberfesten, vrijdag 6 oktober in Aarle Rixtel. De volledige opbrengst van deze oktoberfestkaartjes komt ten goede van St Caecilia.

Mis het het afsluitingsconcert niet. Het concert start vanaf 20:00 uur. De entree is gratis.