Wijnactie 2015 in Lieshout en Mariahout

LIESHOUT/MARIAHOUT – Harmonie Sint Caecilia houdt zaterdag 14 november haar jaarlijkse wijnactie in Lieshout en Mariahout. Vanaf tien uur in de ochtend gaan de muzikanten huis aan huis om de met zorg geselecteerde rode en witte wijn aan te bieden. De opbrengst komt geheel ten goede aan de verenigingskas. 

De wijnactie loopt in al vanaf 1999. Sint Caecilia biedt voor de feestdagen haar ‘Vin du Kiosk’ aan, voor kopers om zelf van te genieten, of om te schenken. Door de intensievere samenwerking van de drie Laarbeekse harmonieen hebben ook harmonie O&U uit Beek en Donk en harmonie De Goede Hoop uit Aarle-Rixtel dit succesvolle concept overgenomen en wordt gezamenlijk de wijnen ingekocht.

De opbrengsten van de wijnactie komen ten goede aan de harmonie, een vereniging die voor de burgers van de beide kerkdorpen klaarstaat als men daarom vraagt. Jaarlijks wordt de wijn gekozen door een speciaal samengesteld panel van leden, die de doorsnee smaak van van de Laarbeekse bevolking vertegenwoordigden. Verrassend was dat beide wijnen, evenals het voorgaande jaar, wederom door het panel als beste wijnen verkozen zijn.

De witte wijn is een Colombard/Ugni Blanc – Chardonnay geworden, een wijn uit het zuidwesten van Frankrijk. In de smaak levendig en fris. Een fruitige, zachte en niet té droge witte wijn. De rode wijn is een Cabernet-Merlot, een volle elegant drinkende rode wijn uit het zuid Franse achterland van Cruzy. Hij is fruitige en kruidige, maar vooral toegankelijke wijn. De wijn kost zes euro per fles of 35 euro per doos.