World Percussion Ensemble geeft concert in Lieshout

LIESHOUT – Slagwerkgroep Harmonie St Caecilia krijgt zondagmiddag 17 april het World Percussion Ensemble BMOL uit ’s-Gravelande op bezoek. De twee slagwerkgroepen verzorgen een concert in het Dorpshuis. Dat start om 15:00 uur en de toegang is gratis.

Op het programma een mix van wereldmuziek, lichte en popmuziek. Het World Percussion Ensemble blinkt daar vooral in uit door het gebruik van ongebruikelijke slagwerkinstrumenten. Zo behoren rolsteigers, keukentrapjes en olievaten tot het vaste instrumentarium.

Ook de Lieshoutse en Mariahoutse slagwerkgroep heeft een bijzonder programma samengesteld. De slagwerkgroep bereidt zich namelijk voor op haar show tijdens het Sounds of Caecilia XXL jubileumweekend, 8,9 en 10 juli. Een aantal werken die dan gespeeld gaan worden, staan ook op het programma van het concert op 17 april. Nieuwsgierigen krijgen dus een kleine sneakpreview.

Voor de slagwerkers belooft het naast de concertervaring met de jubileum-stukken ook een leerzame dag te worden. Voorafgaand aan het concert krijgen de Lieshoutse en Mariahoutse slagwerkers een besloten workshop van Arend Bruijn, muzikaal leider van BMOL.