60 jaar slagwerkgroep

Het Sounds of Caecilia XXL jubileumweekend nadert snel. Een van de ‘te vieren’ feestjes is het zestig jarig jubileum van de slagwerkgroep. De toenmalige drumband werd in 1956 opgericht. Voor St Caecilia is het overigens dubbel feest. Ook de vereniging zelf viert in het weekend van 8,9 en 10 juli dat het 140 jaar geleden opgericht werd.

Zestig jaar oud is ze, de Slagwerkgroep van Harmonie St Caecilia. Het orkest begon als drumband, maar die naam doet het orkest al een flinke tijd tekort. Was het vroeger vooral ongestemd slagwerk zoals snaredrums waarop gespeeld werd. Tegenwoordig heeft het orkest de beschikking over tientallen slagwerkinstrumenten. Van kleine percussie-instrumenten tot de gigantische basmarimba, maar ook remschijven of olievaten worden gebruikt om mee te musiceren.

Wat de slagwerkgroep van harmonie St Caecilia allemaal in huis heeft gaan ze 9 juli laten zien op de overvolle zaterdagavond van het jubileumweekend. Alles wordt uit de kast getrokken voor een spectaculaire show. De slagwerkgroep speelt van 19:00 uur tot 20:00 uur. Rond het optreden van de slagwerkgroep is ook de finale van de Dorpenbattle, Lieshout vs Mariahout. De avond wordt afgesloten door de topband STOOT! Toegang voor deze dag is gratis.