St Caecilia neemt groots afscheid van instructeur Peter Bergmans

klik hier voor de reportage van Omroep Kontakt

Mariahout – Na 17 jaar als instructeur van de slagwerkgroep nam Peter Bergmans maandagavond afscheid van ‘zijn’ orkest. Tijdens het zomerconcert in een druk Openluchttheater in Mariahout werd uitgebreid stilgestaan bij het vertrek van Bergmans.

Hij dacht dat het concert voorbij was, na twee nummers kondigde Peter het derde en laatste nummer van het concert aan. De slagwerkers van St Caecilia dachten daar echter anders over. In het geheim was een slagwerkgroep xxl geformeerd uit het bestaande orkest en oud-leden. Met 25 man sterk, onder leiding van Harry Claus, gaven ze nog een spetterend optreden om Peter en zijn carrière bij de vereniging te eren.

Peter in publiek 2e van linksslagwerkgroep xxlBergmans is enorm belangrijk geweest voor de ontwikkeling van de Lieshoutse slagwerkgroep. Hij was niet alleen 17 jaar de man met het dirigeerstokje, ook de opleiding was in zijn handen. Hele generaties slagwerkers zijn door hem opgeleid met goede prestaties in de slagwerkgroep als gevolg. Bergmans wordt na de zomervakantie opgevolgd door Rob van der Sommen.

Harmonie St Caecilia sluit traditioneel het muziekseizoen af met het zomerconcert op maandagavond. Hoe mooi het kan zijn bleek maandag maar weer. Een heerlijk temperatuurtje, een zon die zakt achter de hoge bomen rond het theater, op tijd een verfrissing geschonken door de vrijwilligers van het theater en natuurlijk mooie muziek. Ook het harmonieorkest gaf een concert onder leiding van gastdirigent Hans Pastoor. Na de vakantie gaat ook dat orkest opzoek naar een nieuwe vaste dirigent.