St Caecilia tovert openluchttheater om in Mariahout International Airport


MARIAHOUT – Harmonie St Caecilia geeft maandagavond 1 juli een bijzonder concert op het (tijdelijke) vliegveld Mariahout International Airport (MIA). Voor een paar uur doet het Openluchttheater namelijk dienst als luchthaven. Geluidsoverlast van vliegtuigen zal er overigens niet zijn en ook zonder vliegticket is iedereen welkom, entree is zelfs gratis!

‘Last boardingcall for passengers flying tot Mariahout’, het zou maandagavond zomaar hoorbaar kunnen zijn op vliegvelden over de hele wereld. Voor even is er een topbestemming bij: Mariahout. Harmonie St Caecilia vertelt dan namelijk een verhaal, gebaseerd op een film die is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. U mag de vorige zin rustig nog eens lezen, maar het staat er goed. 

The Terminal

Steven Spielberg scoorde in 2004 met de film The Terminal, geïnspireerd op het verhaal van een Iraanse man die jarenlang vast zat op een vliegveld. Hij mag niet reizen, maar mag de terminal ook niet uit. St Caecilia gaat op een muzikale manier aan de haal met dat verhaal.

Het lijkt voor velen een horrorscenario: Vast zitten op een vliegveld, gevangen, ergens in het midden tussen thuis en je reisbestemming. Op een plek waar de meeste reizigers, licht sacherijnig en gehaast, zo snel mogelijk doorheen willen. Toch kan je het ook positief bekijken, want op een vliegveld is genoeg te zien. Sterker nog, de hele wereld komt naar je toe. Hoe? Kom vooral kijken en luisteren, maandag 1 juli in het openluchttheater Mariahout. 

Harmonieorkest XXL
Naast de bijzondere setting is er meer bijzonders te beleven. Na een zeer succesvol experiment tijdens haar concertreis naar Trier kiest St Caecilia ook maandagavond 1 juli voor een bijzondere orkestvorm. De twee hoofdorkesten spelen niet apart, maar als één groot orkest. Een harmonieorkest met XXL slagwerksectie, kortom, spektakel gegarandeerd. Naast het bijzondere harmonieorkest geeft ook het jeugdorkest acte de présence, en wel in de zeer comfortabele lounge van MIA. 

Laat u verrassen en ben erbij. Tickets en koffers zijn niet nodig, een gezonde dosis reislust wel, want St Caecilia laat de hele wereld aan u verbijtrekken. Vanaf 19:30 uur gaan de poorten van het theater open. Rond 19:45 begint het muzikale voorprogramma bij de bar, rond 20:15 gaat ook het theater open waar het concert zal starten. 

Toegang is gratis en er is een loterij om St Caecilia te steunen. Bewoners van Mariahout hoeven overigens niet bang te zijn voor uitbreidingsplannen en prijsvechters, na het concert zal MIA weer plaats maken voor het vertrouwde en geliefde Openluchttheater Mariahout.