Dirigent, Piet van Neerven

Piet van Neerven (06-04-1940, Beek en Donk) is al vanaf zijn jongensjaren al actief in de muziek. In 1950 is hij zijn intensieve muziekcarrière begonnen bij Harmonie Oefening en Uitspanning (O&U) in Beek en Donk. Trompet spelen is al vanaf het begin zijn passie. Zijn eerste leermeester was Harrie Swinkels, de toenmalige dirigent van O&U. Piet heeft in die tijd met O&U verschillende keren de 1e prijs gehaald op het Topconcours van de Koninklijke Nederlandse Federatie van Muziekverenigingen (toen nog KNF) in Arnhem.

Tijdens zijn dienstplicht heeft hij bij de Koninklijke Landmacht meegespeeld in het Fanafarekorps der Genie, het FKG, in Vught.

Van muzikant naar dirigent
Een jaar na de oprichting is Piet in 1995 mee gaan spelen in het Seniorenorkest, waar hij later ook af en toe inviel als dirigent. Door ziekte van de toenmalige dirigent Bert Brouwers nam hij tijdelijk het stokje over.

Ook na het overlijden van Bert op 8 mei 2011 bleef Piet het orkest leiden. Hij kreeg gaandeweg meer plezier in het dirigeren en inmiddels heeft hij de leiding, op algemeen verzoek van de leden van het orkest, voor vast op zich willen nemen. Piet heeft ook zelf muziek geschreven, waaronder de Laarbeekmars ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van de gemeente Laarbeek in 2007. De mars behoort nu uiteraard ook tot het repertoire van het Seniorenorkest.