Het Buurthuis wint het eerste punt voor Mariahout in Dorpenbattle

MARIAHOUT – Uren zoeken en een oproep om vooral geen eitjes op te eten heeft haar vruchten afgeworpen. Het eerste punt in de Dorpenbattle Lieshout tegen Mariahout gaat naar Mariahout. In totaal werden 5 kilo paaseitjes, 26 grote eieren en 22 paashaasjes verstopt in de twee gemeenschapshuizen, het Buurthuis wist de meeste te vinden.

De opdracht is onderdeel van de Dorpenbattle Lieshout tegen Mariahout in het kader van het jubileumfeest van Harmonie St Caecilia. De harmonie organiseert op 9 juli de finale van de Dorpenbattle tussen Lieshout en Mariahout om voor eens en voor altijd te bepalen welk dorp er beter is. In de aanloop na die finale voeren gelijkwaardige groepen, verenigingen en instellingen uit de twee dorpen ludieke opdrachten uit om vooraf al punten te verzamelen.

Dorpshuis Lieshout en Buurthuis Mariahout beten het spits af met de doldwazepaasei opdracht. Beide gemeenschapshuizen maakten ook nog een ludiek filmpje, zodra die beschikbaar worden ze op Facebook en op deze site geplaatst. Ook voor het leukste filmpje wordt een punt uitgedeeld.