Slagwerkers St Caecilia luiden nieuw seizoen in

LIESHOUT – De slagwerkers van Harmonie St Caecilia maken zich op voor hun eerste concert in bijna twee jaar tijd. Zondag 31 oktober verzorgt de slagwerkgroep haar eerste concert van het seizoen. Ook de jubilarissen van de club worden dan gehuldigd. 

Het (relatief) normale harmonieleven is alweer enkele weken geleden begonnen. Er wordt gerepeteerd, geoefend, nageborreld en er worden weer serenades gegeven. Dat doet de Caecilianen goed! Concerten ontbraken tot nu toe, maar daar komt eind oktober dus verandering in en de Slagwerkgroep bijt het spits af!

De grote zaal van Het Dorpshuis opent 31 oktober om 14:30 uur haar deuren, een half uur later start het programma van het bijzondere concert. De club zet namelijk twaalf jubilarissen in het zonnetje, waaronder Hannie Jacobs, 50 jaar lid en nog steeds actief in het harmonieorkest. Met twee keer vijftig jaar, één keer veertig en maar liefst negen keer vijfentwintig jaar lid is het een indrukwekkend rijtje, goed voor 365 jaar lidmaatschap. 

Na afloop is er tijd om te proosten in de foyer onder het genot van de klanken van het Seniorenorkest. De leden van St Caecilia kijkt daar erg naar uit.

Ook de andere orkesten van St Caecilia zijn aan het opwarmen voor hun seizoensdebuut, de jeugd verzorgt 18 december de Sounds of Christmas in de kerk en het harmonieorkest neemt 7 november deel aan het jumbo muziekfestival in Erp.