Dirigent, Johan Smeulders

Harmonieorkest St Caecilia staat sinds 1 mei 2017 onder leiding van Johan Smeulders (1988). De Nuenennaar is een muzikale alleskunner. Naast het dirigentschap is zijn grote liefde de euphonium, maar hij speelt ook piano en slagwerk.

Als dirigent probeert Johan de orkestleden mee te nemen in zijn enthousiasme voor de blaasmuziek. Hij dirigeert naast het harmonieorkest van St Caecilia Lieshout/Mariahout ook Pro Honore et Virtute uit Son en Breugel, fanfare Ons Genoegen uit Oirlo en harmonie St. Cecilia Oerle.

Zijn opleiding tot dirigent volgde hij aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Daar studeerde hij in 2015 cum laude af voor de bachelorstudie harmonie-, fanfare- en brassbanddirectie. Voor het praktijkgedeelte van zijn masterstudie dirigeerde hij de Marinierskapel der Koninklijke Marine. Het theoretische gedeelte rondde hij in april 2017 af, wederom cum laude.

Naast het dirigeren speelde Johan euphonium bij Brassband Rijnmond, uitkomend in de kampioensdivisie. Verder verzorgt hij gastrepetities en arrangeert hij voor orkest en ensembles.