Bijzonder Nieuwjaarsconcert St Caecilia

 

Lieshout – Het harmonieorkest en de slagwerkgroep van St Caecilia Lieshout/Mariahout geven zondag tien januari een bijzonder nieuwjaarsconcert. In het Dorpshuis in Lieshout luiden de orkesten 2016 in onder leiding van twee nieuwe dirigenten.

Rob van der Sommen is dit seizoen begonnen als instructeur voor de slagwerkgroep en Hans Pastoor dirigeert het harmonieorkest. De frisse wind door de orkesten heeft al voor het eerste succes gezorgd. Tijdens het jumbo muziekfestival in Erp namen beide orkesten de eerste prijs mee naar huis. Tijdens het nieuwjaarsconcert zijn de muzikaal leiders voor het eerst beide op het podium te zien.

Rob van der Sommen met Rien van Kesteren op het Jumbo Muziekfestival

De nieuwe dirigenten zijn ervaren krachten in de harmoniewereld. Zo heeft Rob van der Sommen duidelijk voor ogen wat hij wil met het slagwerkorkest. Een goede balans tussen gestemd en ongestemd repertoire en kleine ensembles moeten zorgen voor variatie in het programma. Hans Pastoor dirigeert al sinds 1990 bij verschillende amateur- en beroepsorkesten en met groot succes. Bij St Caecilia was hij al actief als interimdirigent, na de zomervakantie is hij door het orkest als vaste dirigent gekozen.

Tijdens het nieuwjaarconcert wordt ook stilgestaan bij een indrukwekkend rijtje jubilarissen. Zo zijn Patrick van Lierop en Peter van Vlerken beide 25 jaar lid, Jan Opheij, Fons Swinkels en Joost van den Biggelaar zijn 40 jaar lid en Herman van Loen is goed voor 50 jaar lidmaatschap. Dit jaar vieren Frans Dekkers en Guus van den Biggelaar hun 60 jarig lidmaatschap en Wim Gilsing is zelf 70 jaar lid! Het concert aanstaande zondag 10 januari om 12:00 uur in het Dorpshuis in Lieshout