Costa del… Mariahout; St Caecilia geeft concert in mediterrane sferen

MARIAHOUT – Heerlijke mediterrane sferen op een zwoele zomeravond, dat alles zonder urenlange files naar het zuiden of smerige wc’s aan de Franse snelweg. Harmonie St Caecilia neemt je maandagavond twee juli mee naar Spanje tijdens het slotconcert in het Openluchttheater Mariahout.

Harmonie St Caecilia sluit met het concert op die maandagavond haar muzikale seizoen af. Een traditie en al jaar op jaar bijzonder sfeervol en ontspannen optreden. Op de lessenaar van het harmonieorkest stukken met een Spaans karakter, zoals de Second Suite van Alfred Reed of Danzón no2 van Arturo Márquez.

Première concourswerk
Ook de slagwerkgroep geeft acte de présence met een zeer bijzonder optreden. Op het programma namelijk de première van hun concourswerk Evolve.

Evolve werd speciaal door componist Etienne Houben voor de concoursdeelname van acht december geschreven. Het stuk verklankt de evolutie van het slagwerk en past als een Italiaans maatpak op de bezetting van het Lieshoutse en Mariahoutse orkest.

Jubilarissen
Evolve is niet de enige première van de avond. Ook de manier waarop St Caecilia haar jubilarissen huldigt is in een nieuw jasje gestoken. De vereniging zette in het verleden haar jubilarissen tijdens het nieuwjaarsconcert in het zonnetje. Dit jaar is gekozen voor een andere opzet in een bijzondere vorm op het Mariahoutse podium.

Wie mee wil proosten en wie mee wil genieten van het sfeervolle concert is welkom, twee juli, om 20:00 uur in het Openluchttheater Mariahout. Entree is gratis!