Even voorstellen: Johan Smeulders

MARIAHOUT – Hij maakt zijn debuut op het podium van het Openluchttheater Mariahout. Maandagavond aanstaande staat het harmonieorkest van Harmonie St Caecilia voor het eerst onder leiding van dirigent Johan Smeulders.

Johan (1988) repeteert al met het orkest sinds 1 mei 2017. De Nuenennaar is een muzikale alleskunner. Naast het dirigentschap is zijn grote liefde de euphonium, maar hij speelt ook piano en slagwerk.

Aanstekelijk enthousiast, betrokken en positief. Als dirigent probeert Johan de orkestleden mee te nemen in zijn enthousiasme voor de blaasmuziek. Hij dirigeert naast het harmonieorkest van St Caecilia Lieshout/Mariahout ook Pro Honore et Virtute uit Son en Breugel, fanfare Ons Genoegen uit Oirlo en harmonie St. Cecilia Oerle.

Opleiding

Zijn opleiding tot dirigent volgde hij aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Daar studeerde hij in 2015 cum laude af voor de bachelorstudie harmonie-, fanfare- en brassbanddirectie. Voor het praktijkgedeelte van zijn masterstudie dirigeerde hij de Marinierskapel der Koninklijke Marine. Het theoretische gedeelte rondde hij in april 2017 af, wederom cum laude.

Naast het dirigeren speelt Johan euphonium bij Brassband Rijnmond, uitkomend in de kampioensdivisie. Verder verzorgt hij gastrepetities en arrangeert hij voor orkest en ensembles.

Openluchttheater Mariahout

Het concert van 17 juli aanstaande start vanaf 20:00 uur met een optreden van de Slagwerkgroep, daarna is het de beurt aan het harmonieorkest o.l.v. Smeulders. Op het programma een breed scala aan junglemuziek! Het draai allemaal om het werk Jungla, het eerste werk waarmee St Caecilia haar concoursdeelname eind dit jaar zal aftrappen. Toegang tot het concert in het Openluchttheater is gratis!