Ga mee dauwtrappen!

MARIAHOUT – Lekker vroeg uit de veren en samen met je dorpsgenoten op pad. Gezond en vooral ook gezellig, dat geldt in ieder geval zeker voor aankomende zondag 5 mei. Dan gaat Harmonie St Caecilia in alle vroegte weer dauwtrappen en deze keer is het een bijzondere editie.

Het dauwtrappen, Bevrijdingsdag en de deelname aan de Gezondheidsrace 3.0 vallen dit jaar samen en daarom maakt St Caecilia er iets bijzonders van. Zo is buurvereniging Harmonie O&U uit Beek en Donk te gast en is er extra aandacht voor bewegen en Bevrijdingsdag. 

Dauwtrappen

De kou ligt achter ons en de natuur wordt wakker uit haar winterslaap, tijd om officieel de lente in te luiden. Sinds het begin van de 19e wordt er al gedauwtrapt, ook voor St Caecilia is het een jaarlijks terugkerend ritueel. De harmonie trekt in alle vroegte door de straten, iedereen die wil mag aansluiten!

Meelopen met deze bijzondere editie? Dat kan! Om 6:00 uur komen muzikanten en geïnteresseerden samen op de parkeerplaats bij Sportpark De Heibunders aan de Veghelsedijk. Daarna trekken er twee groepen door het dorp. Eén onder aanvoering van Harmonie St Caecilia, bij de ander gaat Harmonie O&U voorop. Tegen zeven uur komen de clubs samen op het plein van de Bernadetteschool.

Gezondheidsrace

In marstempo door het dorp lopen telt al als een goed stukje lichaamsbeweging, maar Janneke Kelderman, fysiotherapeut en coach maakt het dauwtrappen 2019 nog een stuk ‘gezonder’. Tijdens het pauzemoment op het plein van de school verzorgt ze een work-out. Voor alle deelnemers is er ook koffie, thee en fruit.

Bevrijdingsdag

Daarna vervolgen de twee harmonieën samen de rondgang door het dorp. Tegen acht uur komt de groep terug bij het sportpark. Daar is het wachten op het Runningteam Laarbeek. Ze brengen vanuit Wageningen het bevrijdingsvuur naar Laarbeek en zo vieren we ook het begin van Bevrijdingsdag! Gezondheid begint immers met leven in vrijheid. Twijfel daarom niet en loop mee, dat is leuk, gezellig en gezond!