Groot succes voor St Caecilia in Duitsland

DOTTERNHAUSEN – Het was warm, het was feestelijk en het was succesvol, harmonie St Caecilia keert trots en tevreden terug van haar concertreis naar Duitsland. De Lieshoutse en Mariahoutse harmonie bezocht haar jubilerende zustervereniging in het plaatsje Dotternhausen. De slagwerkgroep gooide hoge ogen en het harmonieorkest won het muziekconcours met overmacht.

Het harmonieorkest mocht zaterdag als laatste aantreden op het concourspodium in de lokale ‘festhalle’. De temperatuur was tropisch en de naweeën van het openingsfeest van vrijdagavond waren nog voelbaar. Toch steeg het orkest boven zichzelf uit. De beloning kwam een dag later bij de prijsuitreiking. Met 96,7 punten was St Caecilia groepswinnaar en behaalde het hoogste aantal punten van alle orkesten.

Ook het optreden van de slagwerkgroep was een muzikaal hoogtepunt en dat terwijl het fenomeen slagwerkgroep in Duitsland onbekend is. De slagwerkers mochten zondagmiddag tussen de tirolerkapellen hun kunsten vertonen. En met succes, een bomvolle tent stond binnen seconden op de banken.

Naast de muzikale uitspattingen was er ook voldoende ruimte voor feest. Hoogtepunt was het tirolerfeest op zaterdagavond. Gekleed in lederhose en dirndl bezette de harmonieleden en de Duitse collega muzikanten tot in de late uurtjes de voorste meters bij het podium.

De concertreis was niet de eerste naar Dotternhausen. De goede band tussen de twee verenigingen gaat terug naar 1999. Voor een uitwisselingsconcert werd door Mv-Dotternhausen via een contactadvertentie een buitenlandse harmonie gezocht. St Caecilia reageerde en bij de eerste ontmoeting was er direct een klik. De muziekverenigingen bezochten elkaar meerdere keren. Het bezoek van afgelopen weekend was ter ere van het 135 jarig bestaan van Mv-Dotternhausen.