Sfeervol slotconcert jeugd St Caecilia op de Heuvel in Lieshout

LIESHOUT – De jeugdorkesten van harmonie St Caecilia luiden maandagavond 25 juni de zomervakantie muzikaal in! Onder de kiosk, op de Heuvel in Lieshout geven de vier opleidingsorkesten hun slotconcert en sluiten daarmee het muzikale jaar af. Voor het concert worden de wegen rond de heuvel afgesloten.

Voorgaande edities waren bijzonder sfeervol en ook dit jaar belooft het dat weer te worden. Onder de muziekkiosk, met het oude gemeentehuis als decor en hopelijk met een heerlijke zomeravondzon in de rug luisteren naar de jeugd van Harmonie St Caecilia. Een beter begin van de zomervakantie is er niet!

De leerlingen van de blokfluitgroep onder leiding van Merel Peren en de minislagwerkers onder leiding van Frank Reloe bijten maandagvond het spits af. Ze staan aan het begin van hun muzikale carrière en het optreden op de kiosk is voor hen daarom extra bijzonder.

Na de opening is het de beurt aan de gevorderde muzikanten en ook dan staat er iemand voor het eerst op het Lieshoutse podium. Het Leerlingenorkest en het Opleidingsorkest geven hun eerste concert onder leiding van nieuwe dirigent Angelo Mariman. De slagwerkers van het Leerlingslagwerkgroep en de Junior Drum Performance staan onder leiding van oude bekende Frank Reloe.

Zoals traditie worden de diploma’s van de geslaagde leerlingen uitgereikt tijdens het concert. Het concert van de jeugd start om 19:00 uur en duurt ongeveer een uur. Bij slecht weer wordt het concert verplaatst naar Het Dorpshuis. Het muzikale seizoen van de Slagwerkgroep en het Harmonieorkest duurt nog een week langer. Zij sluiten het seizoen 2 juli in het openluchttheater af.