Slagwerkgroep St Caecilia duikt het theater in

Lieshout – Een Nieuw-Zeelandse haka, een Amerikaanse basketbal-act en een oer Hollandse klompendans, de slagwerkers van Harmonie St Caecilia trekken de wereld over in hun theatershow ‘Sounds of Drums’ op 28 en 29 oktober. De muzikale wereldreis is niet alleen bijzonder voor het publiek, ook voor de slagwerkers is de show uniek.

De slagwerkers van St Caecilia staan namelijk met grote regelmaat op een concertpodium, maar een theatervoorstelling maakten ze nog nooit. 28 en 29 oktober springen ze op het podium van Het Dorpshuis in Lieshout in het diepe. Samen met een combo, theaterkoor Nutsz uit Helmond en blazers uit eigen harmonie gaan ze op een ritmische reis rond de wereld.

De theatervoorstelling vertelt het verhaal van vier straatmuzikanten die met hun zuurverdiende geld op reis gaan. Ze doen daarbij verschillende continenten aan. Het wordt een reis vol muzikale ontmoetingen, mooie nieuwe vriendschappen en er gaat letterlijk een wereld aan slagwerkmuziek voor ze open. Oceanië en Amerika worden aangedaan, maar ook Europa mag niet ontbreken. Doedelzakken en kilts, sneakers en basketballen, de Nieuws-Zeelandse strijdkreet haka en onze bekende klompen komen aan bod.

Naast het combo en de slagwerkers en blazers van St Caecilia betreedt ook Nutsz het podium. Nutsz is een enthousiaste en veelgevraagde groep zangers en zangeressen die al jaren aan de weg timmert in theaterland. Het geheel breng staat onder leiding van instructeur Rob van der Sommen.

De voorstelling wordt zaterdag 28 oktober (20:30 uur) en zondag 29 oktober (14:00 uur) gespeeld in het Dorpshuis in Lieshout. Sounds of Drums is onderdeel van het programma van Dorpshuis Tejater, kaartjes zijn via die website te koop; www.vierbinden.nl/onstejater.