Slagwerkgroep St Caecilia speelt ‘op het lijf gecomponeerd’ werk Evolve

Mariahout – De slagwerkgroep van Harmonie St Caecilia speelt zaterdagavond 17 november haar concoursprogramma in Het Buurthuis in Mariahout. Het slagwerkensemble van het Helmonds Muziek Corps is te gast en zal ook een optreden verzorgen.

De slagwerkgroep zit volop in de voorbereidingen op haar concoursdeelname van acht december in de Nieuwe Nobelaer in Etten-Leur. Het concert op zaterdagavond is een belangrijke stap richting dat concours en de eerste keer dat de slagwerkers het hele programma in Mariahout spelen.

Evolve
De concoursprogramma is bijzonder, want de slagwerkgroep heeft speciaal voor dit moment een compositie laten maken. Componist Etienne Houben schreef het stuk Evolve voor de Lieshoutse en Mariahoutse slagwerkgroep.

Evolve staat synoniem voor evolutie en ontwikkeling, dat is op veel manieren terug te horen in het werk. De compositie begint zo klein als mogelijk is en zal zich steeds verder ontwikkelen naar een geweldige climax, om daarna weer zo klein mogelijk te eindigen. Evolve is ook opgedragen aan de geboorte van de dochter van de componist, het ontwikkelen van cel tot mens met de daarbij behorende positieve levenskracht maakt de cirkel weer rond.

Het concert van zaterdag 17 november start om 20:00 uur in het Buurthuis in Mariahout. Toegang is gratis.