Succesvolle editie van kerstconcert ‘Rhythms of Christmas’

 

LIESHOUT – De ‘jingle-bells’ galmen voorlopig nog even na, de Rhythms of Christmas was een succes. Een goed gevulde Sint Servaaskerk genoot zaterdagavond van het jaarlijkse kerstconcert, dit keer verzorgd door de verschillende slagwerkorkesten van Harmonie St Caecilia Lieshout/Mariahout

Het is een vrolijke, sfeervolle traditie geworden, het kerstconcert van Harmonie St Caecilia. Voorgaande edities werden verzorgd door het harmonieorkest of de leerlingen van de Lieshoutse en Mariahoutse harmonie. Dit jaar trokken de slagwerkers (letterlijk) het kerstmanpak aan.

Van Jingle-bells, naar Little Drummerboy, via Last Christmas naar verschillende kerststukken uit de hele wereld. Het concert ademde kerst uit alle poriën. Een bijzondere rol was weggelegd voor gastzanger Sander Neilen en ook voor de jongste slagwerkleerlingen die voor het eerst het podium betraden.

Ook de na-borrel werd druk bezocht, een kerkplein voor concertgangers genoot van een warme chocolademelk of glühwein. Met een dorp in kerststemming gaat de vereniging St Caecilia naar haar volgende concert, het nieuwjaarsconcert van 8 januari aanstaande.