Twee dagen muzikale strijd in het Dorpshuis in Lieshout

LIESHOUT – De grote zaal van het Dorpshuis in Lieshout is vier en vijf november het strijdtoneel van het Jumbo Muziekfestival. Zeven slagwerkgroepen en acht harmonieorkesten uit de kring Veghel strijden om de Jumbo-cup.

Vorig jaar vond het muziekfestival ook al plaats in het Dorpshuis en door de goede ervaringen strijkt het circus ook dit jaar weer neer in het Lieshoutse. De Slagwerkgroep van St Caecilia speelt zaterdag 4 november om 12:30 uur, het Harmonieorkest speelt zondag 5 november om 12:00 uur.

Jaarlijks festival

Het muziekfestival wordt jaarlijks georganiseerd om verenigingen uit Kring Veghel uit te dagen het beste van zichzelf te laten horen. Vaak kiezen de orkesten voor een breed en interessant programma, daarnaast wordt het festival ook gebruikt als concoursvoorbereiding voor orkesten.

Dat laatste geldt dit jaar ook voor de thuisclub. Voor het harmonieorkest van Harmonie St Caecilia is het een mooi meetmoment in de voorbereiding op haar concoursdeelname van 26 november in theater de Schalm in Veldhoven.

Programma

Voor het jumbo muziekfestival worden de orkesten naar divisie ingedeeld in groepen. Naast de groepswinnaar wordt er ook een overall-winnaar gekozen.

Dit is het programma van zaterdag 4 november

Dit is het programma van zondag 5 november