Zonnig concert door opleidingsorkesten St Caecilia op de kiosk in Lieshout

Lieshout – Voor eventjes wordt de kiosk op de heuvel in Lieshout weer een muziekpodium. De opleidingsorkesten van Harmonie St Caecilia geven daar 1 juli aanstaande het laatste concert van het muziekseizoen.

De afsluiting van het seizoen vindt traditioneel plaats op het moment van de laatste repetitie van de jeugdorkesten. Vorig jaar was dat ook op de kiosk, de weg voor de Rabobank was gereserveerd voor publiek.

Het concert is een mooie kans om de jonge muziektalenten van Lieshout en Mariahout in actie te zien. Harmonie St Caecilia telt vier opleidingsorkesten. Het Leerlingenorkest en het Leerling Slagwerk Orkest met daarin de jongste blazers en slagwerkers. De gevorderde blazers spelen in het Opleidingsorkest.

Ook de Junior Drum Performance zal haar kunsten vertonen. Het orkest met gevorderde slagwerkleerlingen behaalde zaterdag een uitstekend resultaat op het Peeltoernooi in Meijel. Het optreden werd beoordeeld met een ‘Goed tot Zeer goed’ .

Tijdens het concert worden ook de behaalde diploma’s van de praktijkexamens uitgedeeld. Maar liefst veertien muzikantjes behaalde diploma A, B of C.

Er is een flinke portie goed weer besteld, mocht het alsnog regenen dan wordt er uitgeweken naar het Dorpshuis. Het concert start om zeven uur ’s avonds en duurt ongeveer tot half negen. Iedereen is welkom bij dit zonnige-concert en de toegang is gratis.

Ook de ‘grote’ slagwerkgroep en het harmonieorkest sluiten binnenkort hun muziekseizoen af met een concert. Het vakantieconcert is maandagavond zes juli, in het Openluchttheater Mariahout.