Legendes-concert door mega-orkest 

LIESHOUT – Harmonie St Caecilia ontwaakt uit de lockdown met een legendarisch concert. Letterlijk! Op het programma indrukwekkende muziek over legendes en epische verhalen. Om dat nog meer kracht bij te zetten worden de krachten gebundeld met Harmonie St. Cecilia uit Oerle. Het resultaat is een 140-koppig megaorkest! Mis het niet, 14 mei in de Sint Servatius kerk in Lieshout

De twee orkesten hebben al aan elkaar kunnen proeven en het blijkt een goede match! Het DNA van de twee clubs komt overeen en de orkesten vullen elkaar perfect aan. Beide harmonieën staan onder leiding van Johan Smeulders, ook dat maakt de eenmalig samenvoeging vrijwel probleemloos. Het orkest is zo groot dat de normale podia in Oerle en Lieshout simpelweg te klein zijn, daarom wordt er uitgeweken naar de kerk in Lieshout.

(een deel) van het orkest tijdens de repetities

Het belooft een indrukwekkend concert te worden, ook met een blik op het repertoire. Zo speelt het orkest een selectie van hoogtepunten uit de Symfonie nr. 1, Lord of the Rings van Johan de Meij. Het is een van de mooiste werken geschreven voor harmonieorkest, geïnspireerd op de beroemde boeken van Tolkien. Na een tocht langs de helden uit de boeken, via magische elfenwouden en de donkerste krochten van Middle Earth, eindigt het werk in het The Shire, het thuis van de Hobbits. Ook de Japanse mythologie wordt aangedaan in de ‘Legend of Amaterasu’ van Eric Swiggers. Een werk over de Japanse zonnegodin die besluit te verdwijnen waardoor de aarde in duisternis achterblijft.

Het concert vindt plaats in de avond, maar eerder op de dag komen ook de jeugdorkesten in actie. Op dezelfde bijzondere manier. Tussen 17:00 en 17:30 uur verzorgt het jeugdorkest haar eigen concert met dezelfde opzet. Dit fusie-jeugdorkest wordt gevormd met de jeugd van harmonie St. Cecilia uit Asten. Zo kunnen ook de muzikanten in opleiding ervaren hoe het is om in een groter orkest te spelen. Het gaat om in totaal zo’n 37 jongeren. 

Omcirkel 14 mei in je agenda. Het belooft een muzikaal prachtige dag te worden, dus ben er bij!

Het concert van de grote harmonieorkesten start om 20:30 uur in de Sint Servatius kerk aan de burgemeester van den Heuvelstraat in Lieshout. Toegang is gratis.